TIETOJA MERIKAARROSTA

         
Email-osoite sivustolle:

Yleistä

Merikaarto on Vaasan kaupunkiin kuuluva kylä noin 20 kilometriä Vaasan kaupungista Seinäjoen suuntaan (tietä numero 717). Asutus keskittyy jokivarsiteiden reunustaman kyrönjoen varrelle. Kylässä on noin 1300 asukasta. Suurin osa kylän työikäisestä väestöstä käy töissä Vaasassa, jonka läheisyys osaltaan pitää kylän elinvoimaisena ja kehittyvänä. Vaasan kotisivuilta löytyy mm. tiedot kaava-alueilla myytävinä olevista tonteista.

 

Palvelut

 

Kirjastotoimeen ja terveydenhuoltoon liittyvä ajantasainen tieto löytyy nykyisin Vaasan kaupungin sivuilta.

Julkisen liikenteen tarjoamista mahdollisuuksista löytyy tiedot matkahuollon aikatauluhausta.

Ekopisteitä Merikaarrossa on kolme: lähikaupan takana, Kolkissa noin 100m sillan jälkeen tien oikealla puolella sekä Etelärinteen asuntoalueelle mentäessä tien oikalla puolella. Lähin hyötykäyttöasema on lähempänä Vähänkyrön keskustaa osoitteessa Kopentie 10. Lisätietoja jähtehuollosta Stormossenin sivuilta.


Ulkoilu ja liikunta

Kävely- ja pyöräilyreitit syntyvät luontaisesti joen yli kulkevien siltojen muodostamista lenkeistä. Näitä muuntelemalla syntyy eripituisia reittejä. Kuvassa vihreä lenkki on Merikaarron omien siltojen muodostama (5 km), keltainen on Kolkin sillan ja Mustasaaren puolella olevan Skatilan sillan lenkki (9 km), mustan muodostavat merikaarron riippusilta ja Saarensivun kevyenliikenteen silta (6,5 km) ja punaisen lenkin pituus on noin 16 km.

Kaikki lenkit soveltuvat myös rullaluisteluun. Maraton-mittaisia rullaluistelulenkkejä: Merikaarto-Tuovila-Laihia-Tervajoki-Merikaarto (48 km), Merikaarto-Veikkaala-Koivulahti-Vöyri-Vähäkyrön keskusta-Merikaarto (52 km) ja Merikaarto-Vähäkyrön keskusta-Vöyri-Isokyrö(Tuurala)-Tervajoki-Vähäkyrön keskusta-Merikaarto (53 km).


Varsinaisina ulkoliikuntapaikkoina käytössä on koulun noin kilometrin mittainen pururata sekä Merikaarron ulkoilumajan (Kisan maja) noin kolmen kilometrin mittainen pururata (näissä on talvisin valaistut ladut). Luistelualue kaukaloineen on koulun takana, ja kesällä Merikaarron kenttä. Merikaarron urheilukentän kannatusyhdistys r.y on viime vuosina kehittänyt ahkerasti Merikaarron kenttää. Sinne on tuotu jalkapallon lisäksi muitakin lajeja: frisbee-golf (9-korinen), beachvolley ja yleisurheilun suorituspaikkoja. Aluetta on muutenkin kaikin puolin kehitetty (katsomo, paikoitusalue jne) Tällä hetkellä rakenteilla on tennis/ulkosähly -kenttä..

Sisäliikuntapaikkoja ovat Kisan majan punttisali ja koulun liikuntasalit; yläsalissa lentopallo, sulkapallo, tennis, salibandy, futsal, alasalissa paini, nyrkkeily ja taekwondo. Lisätietoja urheilulajien harrastusmahdollisuuksista saa urheiluseuroilta Vähänkyrön Viesti ja Vähänkyrön Kisa ry.

Joki tarjoaa kesällä mahdollisuuden uintiin (mm. hiekkapohjainen ranta, "piitsi"), veneilyyn ja kalastukseen. Lisätietoa kalastukseen liittyvistä asioista löytyy kalastusseurasta (istutukset, alueet, laavut, kalastusmökki). Talvella joen jäällä harrastetaan hiihtoa, jäärata-ajoja ja moottorikelkkailua.

Marja- ja sienimetsät ovat syksyisin lähellä. Metsästykseen liittyvistä asioista saa lisätietoa Merikaarron Metsästysseura r.y:stä.