merikaarron kulttuuriyhdistys r.y.
 
 
 
(Merikaarron koulun oppilaiden kirjoituksia keväällä 2007)
 
 
Merikaarrossa vuonna 2006 tapahtui paljon muutoksia. Lähikauppa Villiruusu lopetti toimintansa, mutta siinä aloitti uusi kauppa Siwa. Aiemmin lopettanut kauppa Haanpää aukesi myös uudestaan. Kirjastonkin tilat ovat laajenneet, mutta aukioloajat ovat vähentyneet.  
Kesä 2006, jolloin Jokivarsitiekin sai asfaltti päällysteen, on ollut lämmin. Paarmoja oli aivan liikaa. Uimarannat ovat houkutelleet ihmisiä rannalle uimaan, myös auringonotto sai suosiota. Kalastajat ovat saaneet hyviä saaliita.  
 
Merikaarron koulu sai uuden kaukalon, joka on ollut tarpeeseen. Etenkin nuoriso on pelannut uudessa kaukalossa jääkiekkoa. Koulun joulujuhlatkin sujuivat hyvin. Ihmisiä oli kokoontunut paljon paikalle katsomaan esityksiä, johon kuului mm. kuudennen luokan upea videoesitys.  
 Ystävänpäivänä Merikaarron koulussa vietettin jo tutuksi tullutta halipäivää. Silloin koulun käytävillä kaikui kysymyksiä: "Kättely vai halaus". Laskiaistiistai toi paljon ihmisiä koulun pihalle. Mäkiä lasketeltiin ahkerasti. Myös laskiaispullat kävivät hyvin kaupan. Kokko paloi hienosti. Poniajelukin oli mukavaa. Parralle meno sai paljon suosiota. Se oli jo perinteinen lasketteluretki.  
 
Trulleja Merikaarrossa oli niukasti. Koulun kentällä on pelattu ahkerasti jalkapalloa. Myös painijat ovat kokoontuneet koululla. Liikuntasalissa lentopallo on ollut suosittua. Merikaarron koululla kokoontuu myös aikuisten kuoro. Sauvakävelyllä on ollut ahkerasti ihmisiä. Suosituin kävelyreitti on todennäköisesti sillat ympäri, eli Kolkin ja Merikaarron siltojen kiertäminen. Kolkissa pyörivän Siltagrillin omistaja täytti 60 vuotta.    
 
Kirjasto laajeni ja samalla aukiolot väheni. Pääsiäisenä ovilla kävi aika vähän trulleja.
                  
===========================================
 
Kauppojen vaihtoa
Haanpää-kauppa lopetti kyläläisten suureksi harmiksi toimintansa jo monen vuoden uran jälkeen. Jonkin ajan päästä se kuitenkin aloitti uudestaan ja siitä merikaartolaiset olivat tyytyväisiä. Villiruusu myös lopetti, mutta onneksi  Siwa tuli sen tilalle. Siwassa on Haanpään lisäksi käynyt riittävästi väkeä.
 
Liikunta ja harrastukset
Paljon ihmisiä on ollut sauvakävelyllä. Siltojen kiertäminen on ollut aika suosittua. Ja lenkkeiliöiden onneksi joen toiselle puolelle tuli asfaltti. Kesä oli lämmin ja kuiva. Paarmojakin oli paljon. Uimarannoilla oli paljon lapsia ja aikuisia, ellei uimassa, niin aurinkoa ottamassa. Myös kalassa oltiin, ja saaliitakin tuli. Merikaarron koululle tuli uusi hieno kaukalo, jossa monet nuoret ja lapset (yleensä koululaiset) pelaavat jääkiekkoa.Koulun liikuntasalissa on pelattu lentopalloa, ja harrastettu taekwohdoa.
 
 
Ystävänpäivä
Koulussamme oli ystävänpäivänä jo tunnettu halipäivä. Silloin käytävällä kuuluu ääniä: kättely vai halaus. Silloin joko kätellään tai halataan ja sen jälkeen kirjoitetaan nimi sydämeen joka roikkuu kaulassa.
 
Joulu
Joulujuhlassa kaikki järjestivät luokittain jotain hauskaa ohjelmaa, esim. 6 lk järjesti upean videoesityksen, ja pääsimme kuulemaan koulun kuoron lauluja.
 
Laskiaistiistai
Laskiaistiistaina koulullamme on laskiaisrieha. Siellä oli ohjelmana esim. poniratsastusta, moottorikelkkailua, makkaran- ja muiden herkkujen myyntiä ja kaikkea muuta kivaa
 
========================================
 
Siwa tuli, Villiruusu meni
 
Kyläkauppamme Villiruusu lopetti. Sen jälkeen kesällä samalle paikalle ilmestyi Siwa, jossa on laaja valikoima erilaisia tuotteita. Ja nyt kylämme saa helposti viikonloppuruuat, eikä pitkän työviikon jälkeen tarvitse mennä vielä päätteeksi kaupungissa ruokaostoksille, kun lauantaiaamusta voi kävellä kauppaan.
 
Tulipalo laatikkomaassa
 
Varhain kesäaamuna paloauton sireenit vinkuivat, kun ilmoitettiin, että laatikkomaassa palaa. Kohta palokunta tuli paikalle ja sai sammutettua palon. Palo ei ollut iso, eikä se tehnyt isoja vahinkoja.
 
Siltagrillin syntymäpäiväjuhlat
 
Siltagrillin omistaja täytti 60 vuotta. Juhlat pidettiin itse grillillä, jonne kaikilla oli vapaa pääsy. Musiikki soi ja baari oli auki. Juhlat jatkuivat yömyöhään asti, ja kaikki vieraat viihtyivät juhlien loppuun saakka.
 
Kolari
 
Syksyisenä iltana kaksi nuorta lähtivät ajelemaan. Reissulle tuli kauhea loppu. Nuoret ajoivat isoa puuta päin joen rannassa illalla. Toinen nuorista menehtyi tapaturmapaikalla, ja toista kuljetettiin nopeasti sairaalaan hoitoon, onneksi hän selvisi.
 
 
 
Ranta
 
Kesällä ranta on täynnä ihmisiä, jotkut ottavat aurinkoa, toiset uivat tai vahtivat uimista. Aina välillä tunsi kun paarma puraisi palasen ihosta. Keskellä jokea uimapatjoillakin aurinkoa ottavia on nähty.
 
 
Asfaltti toiselle puolelle jokea
 
Oli kurjaa ajaa mutaisella, kivisellä ja kuoppaisella tiellä aina kun tuli toista puolta jokea. Mutta ei enää, kun asfaltti laitettiin kesän aikana toiselle puolelle jokea. Nyt se on suora ja siellä on helppo ajaa pyörällä.
 
Kirjasto laajeni, aukioloajat pieneni
 
Kirjastoa laajennettiin vuonna 2006. Laajennus tapahtui päiväkodin Päiväperhon tiloihin. Nyt on paremmin tullut näkyviin missä mitkäkin kirjat ovat. Hetki sen jälkeen aukioloajat ovat supistuneet.
 
Koululle kaukalo
 
Vuonna 2006 tapahtui kaikenlaista. Koululle saatiin myös kaukalo, missä pääosin itse koululaiset ovat liikuntatunneilla, talvisin luistelemassa, kesäisin pelaamassa jalkapalloa. Mutta myös jos sää sallii niin myös yläaste ikäiset pelaavat jääkiekkoa kaukalossa iltaisin.
 
 
============================================
 
Heti vuoden alussa koululle tuli uusi kaukalo, jossa nuoriso pelasi.
Lähikauppa Villiruusu ja Haanpää lopettivat. Villiruusun tilalle tuli Siwa ja Haanpää tuli pian takaisin. Ystävänpäivänä koululla oli halipäivä. Silloin oppilaat saavat yhden tunnin ajan kierrellä koulua ja kätellä tai halata muita oppilaita ja opettajia. Tiistaina 20.2. koko Merikaarron koulu järjesti laskiaisriehan. Kuudesluokkalaiset tekivät laskiaisriehan mainoksia, joita laitettiin Siwaan, Haanpäähän, kirjastoon ja Siltagrillille. Laskiaisriehassa oli kokko, makkaraa, laskiaispullia, saappaanheittoa, moottorikelkka-ajelua, poniajelua ja paljon muuta. Koulun joulujuhlissa kuudennella luokalla oli videoesitys. He esittivät näytelmän Holmes ja Watsanen pelastaa joulun. Pääsiäisenä oli niukasti trulleja. Joen toiselle puolelle tuli asfaltti, jossa on nyt 50 rajoitus. Ympäri vuoden on näkynyt ihmisiä sauvakävelyllä ja muutenkin lenkillä. Kolkin sillat onkin mukava kiertää lenkkeillessä. Kesä oli kuuma ja kuiva ja paarmoja oli paljon. Ihmisiä oli paljon uimassa ja kalassa. Kesällä oli paljon auringon ottoa. Siltagrillin omistaja täytti 60 vuotta. Kirjasto laajeni ja sen aukiolot vähenivät. Merikaarrossa sattui myös ikäviäkin juttuja. Kolkin laatikkomaassa oli tulipalo ja koulun lähellä tapahtui onnettomuus. Trulleja Merikaarrossa oli niukasti. Koulun kentällä on pelattu ahkerasti jalkapalloa. Myös painijat ovat kokoontuneet koululla. Liikuntasalissa lentopallo on ollut suosittua. Merikaarron koululla kokoontuu myös aikuisten kuoro. Sauvakävelyllä on ollut ahkerasti ihmisiä. Suosituin kävelyreitti on todennäköisesti sillat ympäri, eli Kolkin ja Merikaarron siltojen kiertäminen. Kolkissa pyörivän Siltagrillin omistaja täytti 60 vuotta.    
 
Kirjasto laajeni ja samalla aukiolot väheni. Pääsiäisenä ovilla kävi aika vähän trulleja.
 
 
Mitä tapahtui Merikaarrossa vuonna 2006
15. huhtikuuta 2007