merikaarron kulttuuriyhdistys r.y.
 
 
 
(Merikaarron koulun oppilaiden kirjoituksia keväällä 2007)
 
 
Meidän luokka
 
Miika aina kalastelee, mutta
Jani suurimmat hauet nostelee.
Noora koskeen lemailee ja
Daniel kauniisti laulelee.
Oskari alhaalla kerskailee kun
Nestori puussa kiipeilee.
Valtteri mopolla ajelee,
Antti ja Jami treeneissä hikoilee.
Meri ylhäällä peilailee kun
Tuuli alhaalla sekoilee.
Leena hamsteriaan hoitelee,
Juho Ju-Jutsua harrastelee.
Mikko pleikkarilla pelaa, kun
Katja lehteä selaa.
Tuuli hoitaa Tuiskua
ja ope juoksuttaa Nitroa.Kaverit
 
========================================
 
Nuorten elämään kuuluu monesti kaverit. Nuoret tahtovat olla kavereiden kanssa yhä enemmän. Merikaarron nuoret käyvät kesäisin paljon uimassa Biitsillä.Vedessä ollaan ehkä vesisotaa tai uidaan ja sukellellaan muuten vain. Uimaan voi ottaa uimapatjan mukaan tai vaikka rantapallon, mutta rantapalloja ei enää nykyään käytetä paljoa. Joskus uiminen voi kestää monta tuntia, sillä välillä käydään lämmittelemässä. Rannalle on hyvä ottaa juomista mukaan, sillä siellä voi olla kuuma. Siwa on melko lähellä uimarantaa, joten sieltä voi käydä kavereiden kanssa ostamassa jotakin hyvää.
Monilla on myös jättitrampoliini ja siellä pompitaan kesällä.
Talvella ollaan sisällä ja yleensä tytöt juttelevat asioista ja pojat pelaavat tietokoneella. Talvella on myös hyvä käydä rinteissä laskettelemassa.
 
Yksinolo
Aina ei voi olla kavereiden kanssa, vaan täytyy olla kotona.
Silloin katsotaan ehkä TV:tä tai ollaan tietokoneella. Riippuu tietenkin ihmisestä, mitä kukin tykkää tehdä. Jotkut ehkäpä lukevat.
 
Koulu
Koulussa välitunneilla nuoret juttelevat tai puuhaavat jotain omaa asiaa. Enää eivät leikit kiinnosta kovin monia. Tunnilla voi olla vaikeampi keskittyä, kun huvittaisi vain pölistä kavereiden kanssa. Opettajilta vaaditaan kärsivällisyyttä esimerkiksi ylä-asteella.
 
Perhe
Kun murrosikä alkaa, elämä voi olla vähän erilaista. Voi tulla riitoja vanhempien kanssa ja huvittaa olla yhä enemmän kavereiden kanssa ja poissa kotoa. Monesti myös tuntuu, etteivät vanhemmat ymmärrä. Nuoria voi myös joskus hävettää, kun koko perhe lähtee yhdessä jonnekkin julkiselle paikalle.
 
Nuori
Monilla nuorilla on tapana pitää ongelmat sisällään. He eivät kerro asioista vanhemmilleen. Valitettavasti ongelmien aikana nuoret, varsinkin tytöt voivat tehdä itselleen jotakin, mutta se on vähentynyt. Pojat ja tytöt ovat paljon parempia kavereita, kuin aikaisemmin. Tytöt ovat toisilleen kuitenkin läheisempiä, sillä tytöt kertovat tytöille salaisuuksia, ainakin parhaille kavereille. Pojilla ei ole yhtä paljon huolia, kuin tytöillä. Silti nuoren elämä on jännittävää aikaa, vaikka välillä on ylämäkeä.
 
========================================
 
Kesä
Kesällä nuoret ovat paljon uimassa kavereidensa kanssa. Välillä he käyvät Siwassa ja menevät takaisin rannalle. Kun he ovat uineet monta tuntia, he käyvät lämmittelemässä ja menevät takaisin uimaan. Yleensä nuoret vain uivat tai hyppivät kiviltä. Jotkut nuoret käyvät myös rullaluistelemassa. Joskus he voivat kiertää sillat tai sitten he vain rullaluistelevat edestakaisin jotain tietä.
 
Talvi
Talvella nuoret käyvät laskettelemassa laskettelurinteissä lumilaudalla tai slalomeilla esimerkiksi Parralla tai Joupiskalla. He voivat myös mennä ulos isolla porukalla lumisotaa tai menevät pelaamaan jääkiekkoa koulun kaukaloon. Oikein muuta he eivät ulkona tee. Sisällä he juttelevat tai pelaavat koneella.
 
Koulu
Koulussa nuoret eivät oikeen tee mitään muuta kuin juttelevat ja tekevät omia juttujaan.
 
Kaverit
Nuoret viettävät suurimman osan ajastaan kavereidensa seurassa. Kavereiden kanssa he yleensä juttelevat tai tekevät omia asioitaan. Joskus he myös menevät kaupungille ostamaan uusia vaatteita tai muuten vain istuvat ja juttelevat.
 
====================================
 
Nuoret noin 12-16 vuotiaat tytöt ja pojat ovat kesäisin rannalla, tytöt ottavat sielä aurinkoa ja uivat, pojat uivat paljon. Biitsillä käydään yleensä. Siwassa, haanpäässä tai ulkona muuten oleskelemassa eli ovat vain kävelemässä joukolla jossain. Jotkut nuoret ovat myös kirjastossa. Monilla on myös trampoliini ja sielä hypitään monta kertaa päivässä. Myös Masan grillillä käydään jäätelöillä.Viime kesä eli 2006 oli tosi kuuma siksi nuoria näkyi paljon pihalla.
Talvella nuoret ovat laskettelemassa, pojat ajavat yleensä jäällä. Tytöt viihtyvät sisällä tai käyvät lenkillä, tai tekevät jotain muuta ulkona. Jotkut leikkivät myös lumisotaa. Ja jotkut vain oleskelevat ulkona eli kävelevät jossain.
Nuoret tarvitsevat kavereita etteivät he tule yksinäisiksi.
 
=====================================
 
Merikaarrossa on kaikkea kivaa tekemistä. Kesäisin käymme melkein joka päivä kalassa ja uimassa. Kalassa käymme koskissa ja veneellä, yleensä saamme ahvenia ja haukia ja joskus myös kirjolohia. Uimassa käymme koskissa ja rannoilla. Kesällä on myös kivaa käydä Siwassa ja ostaa jätskiä. Talvisin ajelemme pyörillä ja katselemme moottori kelkkoja silloin kun niitä näkyy.talvisin käymme myös pelaamassa jääkiekkoa koulun kaukalossa. Teemme kyllä muutakin mutta en jaksa niitä tässä luetella.
 
=======================================
 
Moi olen J-S ja asun Merikaarrossa täällä on paljon tekemistä. Esimerkiksi täällä voi pyöräillä, softata, uida. Talvella voi käydä pilkillä, luistella, softata, hiihtää. Käyn Merikaarron koulussa jossa on mukavat opettajat ja henkilökunta. Tuntien alussa kaikki riehuvat ja säätävät kännyköillä . Täällä koulus on hyvää ruokaa. Kaverini Pentiumin ja Lenovon kanssa käyn laskettelemassa pulkalla Kellarinmäellä, joka on Mustasaaressa.
Kesällä me käymme kalassa virveleillä ja perhoilla Kolkinkoskessa tai Annalankoskessa. Käymme uimassa Kyrönjoessa. Soitan kavereille ja kysyn, että tuleeko ne uimaan. Sitten menemme parkkariin, piitsille, mattolaiturille. Jos olen koneella olen mesessä.
 
=======================================
 
Moi olen System. Asun Merikaarrossa. Olen 14v. Minun parhaita ystäviä ovat: Towel joka tunnetaan nimellä Towwy, J-S joka tunnetaan nimellä Jusa, Pentium joka tunnetaan Penttuna ja Lenovo joka tunnetaan nimellä Lennu. Talvella voi lasketella pulkalla tai suksilla. Käyn koulua Kompatin ala-asteella, täällä on mukava käydä koulua koska täällä on mukavat opettajat. Kesällä on kiva käydä uimassa, pyöräillä ja käydä Siwassa tai Haanpäässä. Talvella käydään kavereitten kaa saunassa ja mennään hyppimään lumeen. Toisinaan on tylsää kun sataa. Koulussa tunnin alussa kaikki leikkivät kännyköillä ja vaihtavat tietoja. Vietän suurimman osan vapaa-ajastani piirtämiseen. Harrastan myös crossailua mopolla.
Koneella en ole paljoa. Jos ei ole muuta tekemistä niin sitten olen koneella. Tietokoneella olen mesessä, pelaan, surffailen netissä, katson videoita youtubes tai riemurasiassa. Uimassa käymme: Biitsillä, Parkkarilla, Laiturille tai Koskelle. Kesällä meidän perhe menee mummin ja ukin luokse. Sinne on noin 500 kilometriä. Siellä on kiva juoksennella naapurin koirien kanssa ja käydä karhumetsässä. Uimassa käymme siellä joka päivä.
 
 
 
Nuorten elämää Merikaarrossa
15. huhtikuuta 2007